گزارش صعود به قله سبلان به ارتفاع ۴۸۱۱ متر از مسیر آلوارس
تاریخ: ۲۵ تا ۲۷ تیرماه ۱۴۰۳؛
تعداد: ۱۰ تن
وسیله نقلیه: شخصی؛
هوا: صاف و در بالا کمی ابری و سرد؛
زمین: خشک با برفی مختصر در بالا
نحوه دسترسی به روستای آلوارس و پای صعود قله سبلان:
روستای بزرگ و زیبا و سرسبز آلوارس در پاییندست دامنه جنوب شرقی قله سبلان واقع است.
در ساعت ۵ صبح روز دوشنبه ۲۵ تیرماه با سه دستگاه سواری از مسیر تهران، زنجان، سرچم، اردبیل، سرعین به سمت این روستا حرکت کرده و در منزل یکی از همنوردان در آنجا اقامت گزیدیم.
راس ساعت ۵ صبح روز سهشنبه با ماشینهایمان به سمت پیست اسکی آلوارس و سپس مکانی به نام قره مسجد (در نقشه گوگل اشتباهاً قره مجید درج شده است) بهراه افتادیم ولی به دلیل خرابی قسمتی از راه (در یک قسمت از انتهای راه) ناگزیر از استفاده از یک دستگاه وانت عبوری شدیم.
این مکان فقط یک پارکینگ مسطح دارد و محل آغاز صعود به قله سبلان از طریق یک راه پاکوب و ارتفاع آن ۳۵۹۷ متر است.
روبروی ما یالی پهن و پر شیب در وسط و یالی کم شیب و طولانی در سمت راست قرار دارد ولی مسیر صعود با راهی پاکوب دقیقاً از دره پهن میانی این دو یال است. ابتدا مستقیماً رو به بالا و پس از تابلوی نمایشگر ۴۱۰۰ متر به سمت چپ.
شروع به صعود قله سبلان از مسیر آلوارس:
در ساعت ۶:۱۵ حرکت خود را با همراهی یک راهنمای محلی مجرب و با اخلاق آغاز نمودیم و پس از عبور از کنار سه تابلوی نمایشگر ارتفاع (۳۸۰۰، ۴۰۰۰ و ۴۱۰۰ متر) به تخته سنگ بزرگ و آجری رنگی رسیدیم و بر بالای آن به استراحت نشستیم.
بر خلاف مسیر پر تردد و شلوغ شمال شرقی (شابیل)، این قسمت از قله سبلان تقریباً خلوت است و به جز تعدادی گروه دو سه نفره،و یک گروه پر تعداد از کرمان و گروه ما، گروه دیگری در مسیر نبود.
بعد از استراحت بر بالای تخته سنگ فوقالذکر راه ما به سمت چپ (غرب) می پیچد که با عبور از منطقهای پر از تخته سنگ و بد راه، دوباره در مسیری مستقیم و رو به بالا و خاکی و سنگریزهای قرار گرفتیم.
لازم به توضیح است به جز قسمت تخته سنگی مورد اشاره در بالا، بقیه مسیر عمدتاً پر شیب و سنگریزهای است که بالا رفتن از آن خیلی راحت نیست اما پایین آمدن از آن تا حدودی سریع و راحت است.
در انتهای این شیب تند به قسمت فوقانی نزدیک قله سبلان که دارای شیب کمتری است و قسمتهایی از آن نیز پوشیده از برف است رسیدیم. از اینجا تعداد زیادی گروه کوهنوردی پر تعداد که رهروی مسیر شمال شرقی هستند دیده میشوند که بالاتر به هم میرسیم.
رسیدن به قله سبلان:
در ساعت ۱۲:۱۵ به قله سبلان و کنار دریاچه آن رسیدیم که نیمه غربی آن یخ زده و دور تا دور آن پوشیده از برف بود.
در ساعت ۱۳ از همان مسیر و البته عمدتاً از قسمتهای شناسکی حاشیه راه سرازیر شدیم و در ساعت ۱۶:۰۰ به محل پارکینگ رسیدیم.
ابتدا طبق قرار قبلی با همان وانت به کنار ماشینهایمان رفتیم و سپس عازم روستای آلوارس شدیم
سایر توضیحات جهت صعود به قله سبلان از مسیر آلوارس:
* ارتفاع پیست اسکی آلوارز ۳۰۸۰ متر است. در ارتفاعی بالاتر پیست جدیدی در دست احداث است که شامل ساختمان هتلی چند طبقه بر بالای ارتفاع و تجهیزات تلهسیژ میباشد.
*تعدادی ماشین سواری معمولی توانستند از قسمت خراب جاده عبور کرده و تا ارتفاع ۳۵۰۰ متری بالا بیایند و ماشین خود را پارک کنند.
*آنتندهی مسیر خوب نیست به ویژه همراه اول.
*امکان کرایه منزل و راهنما برای صعود ایمن و راحت به قله وجود دارد.
* در صورت نیاز میتوانید با جوان مودب و کاربلد محلی- آقای حسین قربانی با شماره موبایل ۰۹۳۰۸۴۱۳۱۴۳- تماس حاصل بفرمایید.
*تعدادی از کوهنوردان در گروههای کم تعداد در حواشی پای صعود چادر زده بودند.
* سرسبزی طبیعت در مسیر سبلان در اواخر تیر ماه برایمان عجیب بود .
*درمسیر چشمهای یافت نمیشود اما جویباری از لابلای صخرهها -حاصل ذوب برف- جاری است که مناسب نوشیدن نیست.
*قسمتهای فوقانی نزدیک قله پهن و فاقد یال مشخصی است و در شرایط مهآلود بودن هوا ممکن است کوهنوردان ناآشنا به منطقه از مسیر اصلی منحرف شوند.
*این روستا به مناطق گردشگری اطراف از قبیل سرعین، اردبیل و مشکینشهر نزدیک است که میتوان زمانی را هم بعد از صعود به قله، به آن اختصاص داد، کاری که ما روز چهارشنبه انجام داده و پنجشنبه به تهران بازگشتیم تا در عین حال به ترافیک سنگین بعد از تعطیلات برنخوریم.
* گزارش : آقای علی ملک
*تایپ: خانم فریده پویان
This Post Has 0 Comments